Λίγα Λόγια για την
Χαλκιδική

Η Χαλκιδική είναι γεωγραφικά χωρισμένη σε τρεις χερσονήσους, τα τρια πόδια , την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τον Άθω .
Το πρώτο πόδι, η Κασσάνδρα είναι η πιο τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή της Χαλκιδικής. Με απέραντες αμμουδιές και καταγάλανα νερά αποτελεί πόλο έλξης και Έλληνες και για ξένους τουρίστες.
Στην περιοχή θα βρείτε οτιδήποτε ζητάτε και τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα . Την ημέρα μπορείτε να ασχοληθείτε με όλα τα θαλάσσια σπορ ενώ το βράδυ σας περιμένουν τα πασίγνωστα μπαρ και κλαμπ της περιοχής.

”Κάθε γωνιά και ένας μικρός παράδεισος. Η μαγεία της φύσης και η αγνότητα του τοπίου με τις φανταστικές παραλίες, σε συνδυασμό με το πράσινο του πεύκου που αγκαλιάζει με απόλυτη αρμονία την πεντακάθαρη θάλασσα, χαρακτηρίζουν την μοναδικότητα της Χερσονήσου της Χαλκιδικής.”

Το πρώτο πόδι Χαλκιδικής

Το πρώτο πόδι, η Κασσάνδρα είναι η πιο τουριστικά αναπτυγμένη περιοχή της Χαλκιδικής. Με απέραντες αμμουδιές και καταγάλανα νερά αποτελεί πόλο έλξης και Έλληνες και για ξένους τουρίστες.Στην περιοχή θα βρείτε οτιδήποτε ζητάτε και τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα . Την ημέρα μπορείτε να ασχοληθείτε με όλα τα θαλάσσια σπορ ενώ το βράδυ σας περιμένουν τα πασίγνωστα μπαρ και κλαμπ της περιοχής.

Το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής

Η Σιθωνία είναι το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Σε αυτό το πόδι θα γνωρίσετε την απόλυτη αρμονία βουνού και θάλασσας, μια συμφωνία σε πράσινο και γαλάζιο. Τα πευκοδάση και τα καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τις απόμερες αλλά τις πολυσύχναστες ακρογιαλίες προσελκύουν κάθε τουρίστα .
Όπως και στο πρώτο πόδι έτσι και στη Σιθωνία ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με όλες τις καλοκαιρινές δραστηριότητες όπως trekking, καταδύσεις, ψάρεμα, mountain bike, θαλάσσια σπορ αλλά και ιππασία στα δάση. Η νυχτερινή ζωή στηρίζεται κυρίως στα καταλύματα αλλά υπάρχουν και πολλά εξωτικά μπιτς μπάρ κρυμμένα σε υπέροχους κολπίσκους.

Το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής

Το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής είναι η χερσόνησος του Άθω, ή Άγιο Όρος. Κατοικείται αποκλειστικά από καλόγερους και ερημίτες οι οποίοι κρατούν τις θρησκευτικές τους παραδόσεις από την περίοδο του Βυζαντίου.
Στο Άγιο Όρος επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους άνδρες αφού για τις γυναίκες ισχύει από τον 10ο αιώνα το άβατο ώστε να μη διαταράσσεται η ιερότητα του χώρου. Εντυπωσιακά μοναστήρια και υπέροχα τοπία δημιουργούν μια κατανυκτική ατμόσφαιρα αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη.
Το Άγιο Όρος συνδέεται ακτοπλοϊκά με την Ουρανούπολη η οποία αποτελεί και το τελευταίο σημείο της χερσονήσου που μπορούν να επισκεφτούν και οι γυναίκες.


Σπήλαιο Πετραλώνων

Καταστόλιστο με σταλαγμίτες και σταλακτίτες βρίσκεται στη Χαλκιδική 50 χλμ. ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη.  Περισσότερα...

Visit Halkidiki

Επισκεφτείτε την  επίσημη ιστοσελίδα της Χαλκιδικής Κάντε κλικ για να μεταφερθείτε

ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Επιλέξτε τον προορισμό που επιθυμείτε και θα εμφανιστούν οι αντίστοιχες ώρες αναχώρησης και επιστροφής. Περισσότερα...